Ker želimo, da veste kaj počnemo innačrtujemo o čem razmišljamo, kaj je novega in kaj bo še prišlo.
Ker želimo, da veste kaj počnemo innačrtujemo o čem razmišljamo, kaj je novega in kaj bo še prišlo.
 
 

Aktualne novice

Arhiv novic

Izberite področje novic:
 
 
Preglejte novice iz izbranega področja.

BuyITC rešitve pritegnile pozornost nemških podjetij

 
 
V letih 2013-2014 je BuyITC sodeloval kot tehnološki partner pri projektu KULeBIKE. Čeprav gre za turistični produkt je bila v ospredju uporaba novih tehnologij in naprednih spletnih rešitev za predstavitev ponudbe in pospeševanje prodaje.

Ob odzivni spletni strani v petih jezikih s predstavitvijo partnerjev in kolesarskimi turami smo zagotovili še mobilno aplikacijo, programsko opremo za info terminale in orodja za komunikacijo z uporabniki/kupci.


Konec leta 2014 se je v Sloveniji mudila nemška delegacija iz obmejnega območja s Poljsko – Frankurt na Odri (Brandenburg) z namenom spoznati primere dobre prakse na področju razvoja turizma na podeželju. Več o obisku.

 

Navdušenje nad idejo KULeBIKE predvsem iz vidika tehnoloških rešitev je vzpodbudilo vodjo delegacije, da nas je v začetku februarja 2015 povabila v Nemčijo z namenom predstavitve rešitev lokalnim partnerjem.

Na tridnevnem obisku smo gostili pri raznih turističnih zvezah in društvih, hotelirjih vzpodbujevalnikih gospodarstva, nekaterih županih v regiji ter izobraževalni ustanovi s poudarkom na zelenih tehnologijah. Podrobno smo jim predstavili realizirane tehnološke rešitve v okviru projekta KULeBIKE kot tudi posamezne BuyITC rešitve in storitve za učinkovit marketing in donosno prodajo. Z lokalno razvojno agencijo (Ostbrandenburgische Wirtschaftsförderungs-gesellschaft GmbH) pa smo s pogledom na novo finančno EU perspektivo intenzivno govorili o možnosti poglobljenega sodelovanja in konkretiziranju predlogov za pripravo skupnih razvojnih projektov.

 

Rezultati našega prvega obiska vzhoda Nemčije prinašajo številne priložnosti za sodelovanje, predvsem pa spoznanje, da razpolagamo z naprednimi in uporabniško prijaznimi rešitvami, ki so na nemškem trgu zelo konkurenčne.

 

Kljub natrpanemu urniku smo spoznali tudi lepote regije, ki je le nekaj več kot 50km oddaljena od Berlina. V kraju Bad Saarow ob jezeru »Scharmützelsee« so nekoč imeli svoje rezidence ruski oficirji, ki so se morali ob združitvi zahodne in vzhodne Nemčije čez noč izseliti in tako je območje postalo vikend destinacija za 5 milijonov prebivalcev glavnega mesta. Več o pokrajini, ki ne samo po cestah spominja na Slovenijo.

 
 
Fotogalerija