Zaupajo nam uspešna in dinamična slovenska podjetja.Zakaj nam ne bi tudi vi?
 
 
Nazaj na referenceObišči stran
 
 
Sodoben spletni portal prve privatne banke v Sloveniji
 

Leto izvedbe projekta: 2009 - 2010

 

Ker je portal Probanke obsežen projekt, kar se tiče količine vsebin in raznolikosti prikaza le-teh, so bile potrebne tudi določene prilagoditve prikaza in navigacije. S posluhom za želje naročnika, ki so bile usmerjene k odprtosti sistema, kar je seveda tudi ena izmed odlik Web cManagerja, smo pripravili  veliko število različnih predlog postavitve (template) podstrani, ki urednikom omogočajo številne variacije spletnega prikaza vsebin  (tudi ustvarjanje tabel), a hkrati zagotavlja enostavno in pregledno urednikovanje. Tako na strani praktično ni vsebine, ki je ne bi bilo možno urednikovati.
 
Ob uporabi sodobnejših tehnologij, je novost projekta uporaba Silverlighta, npr. za dinamične aplikacije kot so oglasne pasice z opisi vrednot in vrtiljak na vstopni strani in grafični prikaz organigrama služb in direkcij podjetja, ki omogoča povečevanje ali pomanjšanje slike, premikanje gor, dol, levo in desno ter prikaz ustreznih podatkov na klik na določeno organizacijsko enoto na organigramu.
 
Spletna stran zajema še sledeče zanimive spletne in uredniške funkcionalnosti: 
 

  • Interaktivni zemljevid , kjer so prikazane lokacije poslovalnic, klik na ustrezno mesto pa uporabniku odpre podatke o izbrani poslovalnici (delovni čas, kontaktni podatki,...).
  • Preglednica s seznamom vseh Probankinih bankomatov, kjer je izpisan naslov bankomata, klik na povezavo pa pokaže tudi natančno lokacijo na zemljevidu Najdi.si.
  • Iskalnik po vsebini, ki v rezultatih vrne tako posamezne podstrani (s povezavo na iskano vsebino) , kot dokumente same (z neposredno povezavo za odpiranje pdf, word, xls itd. dokumenta), ki so na postraneh dodani kot priloge.
  • Modul večjezičnosti omogoča prikaze vsebin v hrvaškem ( PROleasing Rijeka ) in angleškem jeziku, s povsem svojo vsebinsko strukturo. 

 

V projekt je vključena tudi množica osnovnih funkcionalnosti, kot recimo galerija slik, anketa, vprašalnik, prikaz publikacij in še mnogo več.

 
Probanka
 
 
David Plošinjak
David Plošinjak
Vodja sektorja za e-poslovanje Probanka d.d.
Za prenovo spletnega portala smo se odločili zaradi zastarelosti obstoječe rešitve in posodobitve spletne prisotnosti na trgu. Cilj je bila podpora enotnega vmesnika za urednikovanje obeh vej, interneta in intraneta, ki bo enostaven in zmogljiv ter bo zagotovil naše potrebe po rednem nadgrajevanju vsebine in ponudbe. V začetku prenove smo si glede obiskanosti želeli, da bi bilo čim več oseb, ki bi iskale bančno ponudbo, našle in obiskale tudi naše strani in se navdušile nad ponudbo ter da bi jih naš »izgled« privabil tudi k ponovnim obiskom. Po vzpostavitvi je bilo predvideno predvsem nadgrajevanje ponudbe (vsebine) seveda pa tudi tehnološke in "prikazne" nadgradnje. Menimo, da sta razvoj in vzpostavitev potekala usklajeno, "fer" in da smo oboji ob razvoju napredovali tako idejno kot tehnološko.