Zaupajo nam uspešna in dinamična slovenska podjetja.Zakaj nam ne bi tudi vi?
 
 
Nazaj na reference
 
 
Intranet strani za več kot 6500 zaposlenih
 

Leto izvedbe projekta: 2009

 

Pošta Slovenije je s približno 6500 zaposlenimi eno največjih slovenskih podjetij, kjer je intranet aplikacija kot glavna skupna interna komunikacijska točka že kar nujnost. Zaradi  zastarelosti prejšnje intranet aplikacije, pa je postala nujnost tudi temeljita tehnološka in grafična prenova, ki so jo pri Pošti Slovenije po uspešni prenovi spletnega portala in po pozitivni izkušnji z našim uredniškim sistemom (cM) ponovno zaupali ekipi BuyITC.

 

Zanimivejše funkcionalnosti prenovljenega intraneta:

 

  • Iskalnik po vsebini, ki ne išče le po vsebini spletne strani, temveč tudi po priponkah, kar v rezultatih iskanja omogoča direktni prikaz priponke (datoteke v doc, pdf, ppt, xls, html… formatih) in ne povezave do spletne strani z iskano priponko.
  • Ločeni iskalnik po telefonskem imeniku, iskalnik po poslovalnicah in iskalnik storitev.
  • Omogočeno kategorizirano prikazovanje vsebin – prikaz vsebin za posamezne uporabnike je omejen glede na to, kateremu sektorju pripada.
  • Personalizacija - vsak uporabnik si lahko nastavi svoje priljubljene kontakte iz imenika in povezave do priljubljenih podstrani.
  • Urednikom aplikacija omogoča povsem odprto in dinamično nastavitev poljubnih sklopov vsebin za prikaz.
  • Poleg množice uradnih informacij pa se na intranetu nahajajo tudi neformalne vsebin, kot na primer prikaz šale, vremenske napovedi, ankete in mali oglasi.

 

Kar se tiče sistemskega ozadja aplikacije, pa je ena zahtevnejših funkcionalnosti bil prenos arhiva, ki je vsem uvoženim datotekam iz izvorne datoteke prenesel tudi datume nastanka in po kompleksni obdelavi vsaki datoteki ta datum dodelil tudi kot datum objave. Datum objave namreč zagotavljal samodejno kronološko organiziranost arhivskih dokumentov in enostavnejše iskanje za končne uporabnike.

 

Vse te velike malenkosti pa so vodile do izjemno funkcionalne in moderne aplikacije, ki vsem uporabnik in zaposlenim Pošte Slovenije omogočajo hitro in učinkovito medsebojno obveščanje ter predvsem zelo dinamično, enostavno in prijazno uporabo.

 
Pošta Slovenije