AKTUALNE NOVICE
2019 2018 2017 2016
Arhiv keyboard_arrow_down
2015
2014
2013
2012
2011
2010
Ponovno raziskujemo in razvijamo. Le kaj bo nastalo?
15. FEBRUAR 2018
Raziskave in razvoj so pomemben segment v podjetjih, ki prinaša spremembe, napredek in koristi tako podjetju kot družbi. Tega se zavedamo, zato tudi v našem podjetju raziskavam in razvoju posvečamo nemalo pozornosti, časa in dela. Po uspešno zaključenih raziskovalno razvojnih projektih, katerih rezultat so bili številni novi produkti, pa je sedaj ponovno čas za nov projekt.
Pomena raziskav in inovacij ter pogostih situacij, ko za ta segment v podjetjih zmanjka denarja, se zavedata tudi Evropska unija in Republika Slovenija, ki raziskave in razvoj v podjetjih spodbujata z novim javnim razpisom »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2«. 

Namen javnega razpisa je spodbujanje raziskovalno razvojnih in inovacijskih dejavnosti v podjetjih v okviru inovativnih raziskovalno razvojnih projektov za razvoj novih ali izboljšanih izdelkov ali storitev na prednostnih področjih Slovenske strategije pametne specializacije zaradi pospeševanja inovacij, skrajšanja časa od ideje do trga, krepitve konkurenčnega položaja podjetij in povečanja naložb zasebnega sektorja v raziskave in inovacije. Cilj razpisa je povečan delež inovacijsko aktivnih podjetij s sofinanciranjem najmanj 150 inovativnih, raziskovalno razvojnih projektov.

Veseli nas, da je bil med temi 150 raziskovalnimi projekti izbran tudi naš z nazivom "BuyITC pametno vozlišče interneta stvari in storitev" in akronimom "BIOTSSH", katerega namen je izvedba raziskav in razvoj platforme interneta stvari (IoT) in interneta storitev (IoS).

Veselje ob izboru, pa hkrati prinaša tudi veliko raziskovanja in načrtovanja v začetni fazi projekta ter kasneje izvedbenega dela za uresničitev zastavljenih ciljev. Zato ni časa za odlašanje in gremo veselo na delo. Več o projektu in naših preteklih raziskavah pa si lahko preberete tukaj.

V našem podjetju raziskave in razvoj vključujemo v svoje delo že vse od začetka poslovanja, kjer smo v 18 letih izvedli in uspešno zaključili že kar nekaj raziskovalno razvojnih projektov, pri katerih smo se udejstvovali v vlogi samostojnega izvajalca in vlogi partnerja v konzorcijih. Zato v kolikor imate željo in idejo za sodelovanje na nacionalnih in evropskih javnih razpisih, nas kontaktirajte, saj smo vedno pripravljeni na nova raziskovanja, znanja in nova sodelovanja.

ZADNJE NOVICE
18. APRIL 2019
Vse bližje na poti do pametnega doma
6. FEBRUAR 2019
Po kreativni poti do znanja
22. NOVEMBER 2018
Registriran ponudnik programske opreme pri Arhivu ...
5. NOVEMBER 2018
Sodelovanje v SPIRIT razpisu E-POSLOVANJE 2019 - ...
2. OKTOBER 2018
Evidenca študentskega dela
VEČ NOVIC