AKTUALNE NOVICE
2019 2018 2017 2016
2013 keyboard_arrow_down
2015
2014
2012
2011
2010
BuyITC objavil Android aplikacijo za mobilno e-trgovanje
22. APRIL 2013
Mobilne rešitve razvijamo že nekaj časa, vendar se s časom spreminja tudi končna oblika naše rešitve.

Tako smo od »običajnih« mobilnih portalov, npr. za Pošto Slovenije (m.posta.si), prešli na sodobnejše tehnologije in pričeli izdelovati odzivna spletna mesta, ki pokrivajo širok krog najrazličnejših naprav. Z izdelavo mobilnih portalov seveda nismo prenehali, saj statistike o uporabi običajnih, »nepametnih« telefonov niso zanemarljive. Vendarle svetovni trendi za mobilna omrežja kažejo na kar 70% rast podatkovnega prometa  v letu 2012 v primerjavi s prejšnjimi leti (Vir: Cisco , februar 2013). Glede operacijskih sistemov mobilnih naprav po podatkih iste raziskave vodi Android pred iOS (38% večji delež). Na območju Slovenije pa Statistični urad Republike Slovenije v 2012 prav tako beleži povečano uporabo mobilnih naprav za dostop do interneta. (Vir: Stat.si , 7.2.2012).
 

Dejstvo torej je, da vse več in vse pogosteje uporabljamo najrazličnejše mobilne naprave in se z njimi povezujemo na internet . Kot ponudniki produktov in storitev se moramo zavedati, da moramo uporabnikom in potencialnim strankam ponujati kakovostne vsebine, ne glede na to, katero napravo uporabljajo . Od naših ciljev in kroga obstoječih in potencialnih uporabnikov pa je odvisno ali se bomo odločili za običajno spletno stran, mobilni portal ali sodobno, odzivno oblikovano spletno stran. Zelo razširjene in priročne pa so tudi aplikacije, ki jih uporabniki prenesejo na svoj pametni telefon.  Te so običajno namenjene bolj specifičnim zadevam, kot neke vrste orodja, in ne toliko goli predstavitvi podjetja. Za ogled predstavitve bodo uporabniki namreč raje obiskali spletno stran in v ta namen ne bodo prenašali aplikacije na svoj telefon.

 

Za Vinogradništvo Mulec smo tako razvili mobilno (Android) aplikacijo namenjeno ljubiteljem kulinarike in vin . Uporabniki lahko enostavno poiščejo vrhunska vina, preverijo kulinarično ponudbo, naročijo in kupijo izdelke ter spremljajo dogajanje v Vinogradništvu Mulec. Za omenjeno vinogradništvo smo hkrati razvili tudi odzivno spletno mesto. S strani urednika (naročnika) lahko urednikovanje različnih strani in aplikacij predstavlja izziv, z našo rešitvijo pa to pomeni, da se vse urednikuje v enem samem sistemu, brez nepotrebnega podvajanja vsebine. Uporabniki pa izberejo rešitev, ki najbolj ustreza njim samim. 

Aplikacijo si lahko prenesete iz Google Play:

 

Na voljo v Google Play
FOTOGALERIJA
ZADNJE NOVICE
18. APRIL 2019
Vse bližje na poti do pametnega doma
6. FEBRUAR 2019
Po kreativni poti do znanja
22. NOVEMBER 2018
Registriran ponudnik programske opreme pri Arhivu ...
5. NOVEMBER 2018
Sodelovanje v SPIRIT razpisu E-POSLOVANJE 2019 - ...
2. OKTOBER 2018
Evidenca študentskega dela
VEČ NOVIC